Tuesday, May 01, 2012

CRISPY BELGAN WAFFLE

CRISPY BELGAN WAFFLE
Dinner malam ni mengWAFFLE lagi. dah 2 malam berturut- turut buat waffle tapi kali ni I LIKE it! Resepi dari Chef Amirul Abd Aziz rakan FB..yang Lydia Honey ubahkan sikit tapi mmg sedapa la memnuhi citarasa anak tekakku.... Jom tengok resepinya dan cubalah yer..
2 biji telur
2 cups fresh milk
2 cups all-purpose flour
1 camb baking powder
1/2 camt salt
1/2 cup olive oil (Chef Amirul guna oil, nak lagi sedap masukkan butter cair)
1 camb gula

Pukul telur dan gula hingga gebu.
Masukkan garam dan pukul sebentar.
Masukkan tepung berselang seli dengan minyak/butter dan air hingga habis.
Rehatkan adunan selama 5- 10 minit.
Masak waffle hingga golden dan letakkan topping kegemaran anda.
Selamat Mencuba

2 comments:

  1. salam Lydia,
    akak suka makan nie n teringin sesangat nk buat tp acuan tak de..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Rohah..insha'Allah nanti jumpa la tu lydia pon punya la lama mencarik baru jumpa..my peberet gak:)

      Delete