Sunday, November 13, 2011

HOMEMADE KUEY TEOW..(

LADY D HOMEMADE KUEY TEOW..(nama tak leh angz...hehhe)
250g tepung gandum
100g tepung beras
2 white eggs*
120ml air biasa*
garam *- campur bersama
minyak 6-7 tbsp
air untuk merebus

Campurkan kedua2 tepung, buatkan lobang kat tengah masukkan bancuhan air+garam+white eggs & uli sebati. Adunan ni keras sikit tk macam buat karipap. Pas tu bahagikan kepada 4-5 doh/bebola kecik & gelek la sampai ramping. I guna no.1 - 6 dan rebus dalam air yg mendidih yg dicampurkan sedikit minyak selama 2 minit. Ingat jangan rebus semua buat sikit..berhati2 di jalan raya..
pas tu angkat& siram ngan air sejuk..sejat supaya kering airnya sikit dan add sikit minyak supaya tak lekat. Ulang proses ini hingga abis..SELAMAT MENCUBA..

No comments:

Post a Comment