Saturday, December 10, 2011

PUYUH GORENG BEREMPAH

PUYUH GORENG BEREMPAH



Burung puyuh
serbuk ketumbar
Jintan manis (ditumbuk)
Jintan putih (ditumbuk)
Bawang putih (ditumbuk)
Halia (ditumbuk)
white/ black pepper powder
Bawang merah (ditumbuk)
Daun kari
sedikit tepung gandum (nak bagi crunchy jer)
garam secukup rasa
minyak untuk goreng terendam

Gaul burung puyuh dengan semua bahan kecuali minyak dan perapakan semalaman kalu nak lagi sedap.
Panaskan minyak goreng puyuh hingga garing dan hidangkan panas- panas.

4 comments:

  1. kecur liur. Lama tk makan burung puyuh ni. Tengok resepi tu dh rasa kesedapannya.

    ReplyDelete
  2. Kak Jie Jie..puyuh sini kecik jer 6 ekor 20 hengit..kat Msia tak pernah makan la pulak..hehe'

    ReplyDelete