Friday, April 15, 2011

Bakhoor

Ni lak ropenyer tempat pengasap bakhoor/mabkhar biasa yang belum di hias.
Korang nilaikanlah sendiri betapa ketelitian, kesungguhan dan kesabaran diperlukan untuk kerja- kerja macam ni, Beratus-ratus biji/set saya buat..
Tebahagi kepada beberapa saiz..MADE IN PAKISTAN.
Hahaha..betapa susahnya Pak arab tu berpanas mencari getah untuk buat bakhoor dan begitu jualah aku nak mendekornya.
Ni lah hasil getah dari pokok tu..
Korang jangan ingat ni cekelat yang bulat-bulat atau asam buah kana atau dot..dot..kambing ataupun buah kurma/tamar..tapi ni le makjun bakhoor bukan makjun kuat..kalu nak rasa wangi seluruh badan cubalah telan kot-kot wangi nanti tak yah le spray parfume lagi hehehehe..
Agak-agaknya kalu aku balik bakar bakhoor kay Mesia sok mau orang ingat aku main mandrem dah timbul fitnah pulak..kalu macam tu kenalah pakai spray jer...Kadang kala dalam hidup ni bukan senang nak jaga hati orang, tapi memang senang nak sakiti hati orang..Apa-apa pun hidup ni biarlah saling hormat menghormati antara satu sama lain tak kira apa-apa agama/politik baru aman dunia..
Ni le parfume anna..hadiah dari Imam masjid sewaktu dia balik dari umrah 2009. Bau dia memang best dari " ABDUL SAMAD AL QURASHI (The House of Aoud, Amber and Parfume)'
Abdul Samad Al Qurashi ni pun adalah salah satu company yang femes kat Kuwait/ Saudi untuk bakboor dan parmume yang non akohol..

No comments:

Post a Comment